Sobota w Żuławskim Parku Historycznym

Można było wybierać – między zapachem pieczonego chleba, brzeczki pszenicznego piwa i wiórów sosnowych. Nowością był warsztat pieczenia chleba, który zgromadził ponad dwudzestu miłośników zdrowej kuchni. Warzenie domowego piwa to już nasza muzealna tradycja przyciągająca adeptów domowego browarnictwa. Podczas warsztatów drewna powstaje replika żuławskiego domu typu holenderskiego w skali 1:4 – zapraszamy chętnych do udziału w budowie w każdą sobotę o 11.00. Terminarz najbliższych warsztatów pracowni kuchni regionalnej: 18 lutego od 10.00 zdradzamy tajniki warzenia piwa tym razem będzie to Farm-beer belgijski saison. 25 lutego warsztaty serowarskie – ser mascarpone i feta z ich kulinarnym zastosowaniem. zapisy na warsztaty przyjmuje Muzeum Żuławskie. kontakt>> galeria>>

Można było wybierać – między zapachem pieczonego chleba, brzeczki pszenicznego piwa i wiórów sosnowych. Nowością był warsztat pieczenia chleba, który zgromadził ponad dwudzestu miłośników zdrowej kuchni. Warzenie domowego piwa to już nasza muzealna tradycja przyciągająca adeptów domowego browarnictwa. Podczas warsztatów drewna powstaje replika żuławskiego domu typu holenderskiego w skali 1:4 – zapraszamy chętnych do udziału w budowie w każdą sobotę o 11.00.
Terminarz najbliższych warsztatów pracowni kuchni regionalnej:
18 lutego od 10.00 zdradzamy tajniki warzenia piwa tym razem będzie to Farm-beer belgijski saison.
25 lutego warsztaty serowarskie – ser mascarpone i feta z ich kulinarnym zastosowaniem.
zapisy na warsztaty przyjmuje Muzeum Żuławskie.
kontakt>> galeria>>

Udostępnij tę informację:

Facebook
Twitter
Pinterest

Chcesz więcej?