Ser w stylu mennonickim i ricotta w mleczarni Szwajcara Leonharda Kriega

Pod czujnym okiem mistrza serowarstwa Krzysztofa Jaworskiego uczestnicy warsztatów samodzielnie przygotowali proste sery: mennonicki z różnymi, współcześnie komponowanymi dodatkami, (niestety nie miał szans na kilkumiesięczne dojrzewanie zjedzony przez uczestników po zakończeniu zajęć) oraz ser ricotta wytworzony z serwatki pozostałej po produkcji sera podpuszczkowego – idealny na deser – nagroda dla wytrwałych serowarów. Uczestnicy warsztatów otrzymali pierwsze certyfikaty uczestnictwa. Na początku stycznia planujemy kolejną odsłonę sztuki serowarskiej – termin jeszcze w tym roku. Entuzjastów świata serów już dziś zapraszamy na pierwszy Żuławski Targ Serów w mleczarni Leohharda Kriega, który planujemy zorganizować w sierpniu 2012 roku. galeria>>

""ser ricotta wytworzony z serwatki pozostałej po produkcji sera podpuszczkowego – idealny na deser – nagroda dla wytrwałych serowarów. Uczestnicy warsztatów otrzymali pierwsze certyfikaty uczestnictwa. Na początku stycznia planujemy kolejną odsłonę sztuki serowarskiej – termin jeszcze w tym roku. Entuzjastów świata serów już dziś zapraszamy na pierwszy Żuławski Targ Serów w mleczarni Leohharda Kriega, który planujemy zorganizować w sierpniu 2012 roku.

galeria>>

Udostępnij tę informację:

Facebook
Twitter
Pinterest

Chcesz więcej?